top of page
_MG_7483.jpg

László Attila Fusion Circus

A László Attila Fusion Circus a Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző és pedagógus László Attila legújabb formációja. A zenekarban a ritmusszekció mellett egy háromtagú fúvósszekció is helyet kapott, ami kibővíti a hangszerelési lehetőségeket László Attila egyedi kompozícióinak előadásában. Mivel a zenekar minden tagja briliáns szólista is, a Fusion Circus koncertjei a hangszínek és ritmusok izgalmas keverékét, "fúziós elegyét" kínálják.

László Attila olyan jazz nagyságokkal játszott együtt, mint Anthony Jackson, Bob Mintzer, Randy Brecker, James Moody, Tommy Campbell, Billy Cobham és Peter Erskine. Saját zenekarait 1975 óta vezeti. Az 1980-as években Tony Lakatossal megalapította a Things zenekart, amely úttörő szerepet vállalt a fúziós jazz magyarországi meghonosításában.

 

Zeneszerzőként, hangszerelőként és gitárosként több mint 28 éve folyamatosan együtt dolgozik Charlie-val koncerteken és lemezfelvételeken. Nevéhez fűződik a Charlie Jazz formáció zenei koncepciójának kialakítása a 2000-es években. Cserháti Zsuzsa zenei visszatérését jelentő albumokon is meghatározó szerepet vállalt.

László Attila saját jazz lemezei világszínvonalúak és szerte a világban keresettek. 1987 óta tanít a Jazztanszéken,
jelenleg is a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense, az Zeneakadémia big bandjének vezetője.

A zenekar tagjai:

László Attila – gitár; Nagy János – billentyűk; Lattmann Béla – basszusgitár; Pecze Balázs – trombita; Lakatos Sándor "Soso" – szaxofon; Csapó Krisztián Csapó – harsonaZombori Attila – dob

bottom of page