top of page
Soso_edited.jpg

Soso Lakatos Sándor

12 éves kora óta játszik a nyilvánosság előtt. Black Birds nevű első zenekara után a következő, az akkor 14-16 éves fiatalokból álló Next Generation zenekarral már komoly sikereket ért el, így például a Getxo nemzetközi jazz fesztivál harmadik helyezését. Felléptek a londoni Spitz-ben és a 606 Clubban is.

 

Soso itthon már élvonalbeli zenészekkel játszott, amikor 20 évesen elment Amszterdamba tanulni, ahol olyan világhírű amerikai zenészek mesterkurzusain vett részt, mint Miguel Zenon, Branford Marsalis, Gerard Presencer vagy Brad Mehldau. Kiemelkedő tanulmányainak köszönhetően Huygens-ösztöndíjas lett, s mindeközben Hollandia és Európa számos neves klubjában is fellépett. Az Amszterdamban töltött hét év során, saját fogalmazása szerint új kapuk és világok nyiltak meg számára és úgy zenészként, mint emberként nagyon sok tapasztalatot szerzett. 

 

Hazatérése óta csiszolt, intelligens, roppant ötletes játékával számos zenekarban és projektben gazdagítja a hazai jazz palettát (Bágyi Balázs New Quartet, Tzumo Exclusive, Bart’z eColony Band). Saját kvartettjét hosszabb ideje vezeti.

  • Facebook
bottom of page